Uleiuri esențiale

Uleiuri esențiale doTerra

Disclamer – Uleiurile esențiale au rolul de a sprijini capacitatea de auto-vindecare a organismului, nu de a diagnostica, preveni sau trata boli. Folosirea uleiurilor esentiale ca și ajutor complementar în sănătate nu exclude vizita la specialiști (medici, naturopati, osteopati, nutritionisti…)

Beneficii

Ce sunt Uleiurile Esențiale?

-Sunt compuși aromatici volatili, substanțe pure extrase din plante – semințe, scoarță, frunze, tulpină, flori și alte părți ale acestora –  fie prin distilare, fie prin presare la rece (citricele);

-Puritatea unui ulei și valoarea lui terapeutică sunt determinate de componența chimică a acestuia;

-Uleiurile esențiale constituie sistemul regenerant, de protecție și imunitar al plantei;

​- Uleiurile esențiale au capacitatea de a ajunge la toate celulele organismului în 20 de minute după aplicarea locală pentru ca, mai apoi sa fie metabolizate ca orice alt nutrient, fără a se acumula în țesuturi.      

https://youtu.be/2nQZgpE1XoU  

Ce proprietăți au Uleiurile Esențiale?

– Sunt antioxidanți puternici – s-au dovedit a fi capabile de a distruge multe bacterii și virusuri dăunatoare, sprijinind simultan sistemul imunitar al organismului.

– Uleiurile esențiale sunt volatile, aromatice, cu activitate antimicrobiană și sunt mult mai concentrate decât planta din care provin – de la 10 până la 70 de ori mai concentrate (o picătură de ulei esențial de mentă =  28 cești de ceai de mentă).

– Deși din ce în ce mai populare în ziua de azi, uleiurile esențiale sunt cunoscute si folosite de mii de ani, încă din Antichitate. Doar in Biblie sunt menționate de peste 300 ori. Folosite de ani buni în medicina chineză  și egipteană, (Ex. Tămâia), uleiurile esențiale au fost prescrise de Hipocrate, părintele Medicinii Moderne în scop terapeutic, acum mai bine de 2000 de ani.